Kwaliteit uit Zweden: Arboga

Posthumus is de enige officiële importeur en dealer van Arboga machines in Nederland. Arboga is een Zweeds merk met meer dan 100 jaar ervaring in het produceren van betrouwbare, tandwielaangedreven tafelboormachines en kolomboormachines en boor-freesmachines van zeer hoge kwaliteit. Arboga is onderdeel van Machinery Scandinavia AB, dat gevestigd is in het Zweedse Rosenfors. Hier worden alle Arboga machines geproduceerd en verstuurd naar bedrijven over de hele wereld.

Fabricage

De fabriek van Arboga heeft een complete productiefaciliteit met onder andere bewerkingscentra, draaibanken en tandwielfreesmachines. Om te zorgen dat de kwaliteitsnormen voor alle onderdelen constant gewaarborgd worden, kiest Arboga ervoor om veel componentbewerkingen zelf uit te voeren en zo min mogelijk uit te besteden. Ze investeren dan ook regelmatig in nieuwe machines en productieprocessen, zodat ze de productiekwaliteit altijd op een zeer hoog niveau kunnen houden.

Machinery Scandinavia AB is gecertificeerd volgens de FR 2000: een geïntegreerd management systeem voor kwaliteit, vakmanschap, milieu, gezondheid en veiligheid. Het systeem is gebaseerd op ISO 9001, ISO 14001 en EN 624 070 en de werkomstandighedeninspectie op systematisch werk, AFS 2001:1.

arboga logo - posthumus

Posthumus heeft alle machines van Arboga in het assortiment, welke stuk voor stuk uitblinken in hun kwaliteit en afwerking.

Kolomboormachines

Alle kolomboormachines van Arboga beschikken over een stabiele tandwielkast met schuinvertande pertinax tandwielen in combinatie met stalen tandwielen, om een krachtige en geruisloze boorbewerking uit te voeren. De boorspillen zijn gemonteerd op kogellagers en conische lagers, en alle kolomboormachines zijn beveiligd tegen een te hoge voedingsdruk. De boorkoppen zijn op verschillende manieren in te stellen.

De kolomboormachines hebben een verplaatsbare tafel voorzien van T-gleuven voor het opspannen van het te boren materiaal of een materiaalklem. De tafel is draaibaar in het middelpunt van de tafel en is zwenkbaar om de kolom. Voor de hoogte verstelling van de tafel wordt gebruik gemaakt van een tandheugel met tandwiel overbrenging. Behalve de tafel is ook de kop van de kolomboormachines in hoogte instelbaar. Hierdoor is eenvoudig een ergonomisch verantwoorde werkhoogte te realiseren. Daarnaast wordt er bij alle kolomboormachines een duidelijke bedieningshandleiding en instructie-onderdelenboek geleverd.

Posthumus levert zowel tandwiel aangedreven als V-snaar aangedreven boormachines. Daarbij is er keuze voor een variabel toerental, door te kiezen voor een riemvariator of een elektronische toerenregeling. De kolomboormachines zijn leverbaar met een maximale boorcapaciteit van ø 26mm tot maximaal ø 40mm (staal). Kortom; voor elke werkplaats is er een Arboga kolomboormachine van hoge kwaliteit beschikbaar.

kolomboormachine arboga
tafelboormachine arboga

Tafelboormachines

Ook de tafelboormachines van Arboga garanderen kwaliteit. Deze tafelboormachines zijn leverbaar met een boorcapaciteit van max. ø 26mm en ø 30mm. De tafelboormachines van hebben net zoals de kolomboormachines een stabiele tandwielkast met een groot koppel. Met de tafelboormachines van Arboga kan een krachtige en geruisloze boorbewerking uitgevoerd worden, mede door de schuinvertande pertinax tandwielen in combinatie met stalen tandwielen. De boorspillen zijn gemonteerd op kogellagers en conische lagers.

Daarbij zijn de Arboga tafelboormachines beveiligd tegen een te hoge voedingsdruk en is er een spanenbeschermkap voor afscherming tegen spanen gemonteerd. De boorkoppoen zijn 360° draaibaar om de kolom en in hoogte verstelbaar. Voor de hoogte verstelling van de kop wordt gebruik gemaakt van een tandheugel met tandwiel overbrenging. De tafelboormachines hebben een vaste tafel voorzien van T-gleuven voor het opspannen van het te boren materiaal of een materiaalklem. De machines zijn leverbaar met en zonder automatische spilvoeding.

Boor-freesmachines

Ook de boor-freesmachines van Arboga hebben een stabiele tandwielkast met schuinvertande pertinax- en stalen tandwielen. De boorkoppen kunnen 45° naar links en rechts kantelen en zijn in hoogte verstelbaar. De machines zijn in verschillende uitvoeringen te leveren, het is bijvoorbeeld mogelijk om een koelmiddelinstallatie in de ondervoet van de machine te installeren. De kruistafel van de boor-freesmachines is voorzien van T-sleuven en een koelmiddel afvoer.

Het is ook mogelijk om de kruistafel uit te voeren met een automatische voeding op de langsbeweging. Door de fijnverstelling die op de boorspindels gemonteerd wordt is een nauwkeurige diepteverstelling van de boorspindel tijdens het frezen mogelijk. Met een boor-freesmachine van Arboga haalt u een degelijke en universele machine in huis.

boor-freesmachine arboga
Werkbankslijpmachines arboga

Werkbankslijpmachines

De werkbankslijpmachines van Arboga zijn robuust en degelijk. Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor gebruik in een productieomgeving. De slijpmachines zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zo kan er gekozen worden voor een uitvoering zonder- maar ook met onderstel. Op die manier kan een machine ook los van een werkbank in de werkplaats geplaatst worden. Ook is er een geïntegreerde stofafzuiging bij de werkbankslijpmachines leverbaar.

Meer Arboga machines

Arboga zetbanken

Arboga HFB 13 Flex

Arboga walsen

Rollenwals Arboga ESR1010

Arboga plaatscharen

Revisie

U kunt er ook voor kiezen om een gereviseerde machine in huis te nemen, of uw huidige machine te laten reviseren. De machine wordt dan helemaal geïnspecteerd en is na revisie weer als nieuw. Op die manier krijgt de kwaliteit van Arboga een tweede kans en kan de machine u nog vele jaren van dienst zijn.

Kwaliteit

Al met al haalt u met een Arboga machine gegarandeerd kwaliteit in huis. Nieuw of gereviseerd: met een Arboga machine kunt u jaren vooruit.

Kernwoorden Arboga

 Zweeds fabricaat
Wereldleider
Jarenlange ervaring

Hoge kwaliteit
Perfecte afwerking
Revisie

Onderdelen op voorraad
Goede service

Bent u op zoek naar meer informatie over Arboga machines?