Kies voor AROCUT zaagbanden!

Posthumus metaalbewerkingsmachines levert niet alleen machines, maar ook diverse verbruiksmaterialen. Zo kunt u bij Posthumus kiezen voor verschillende productlijnen AROCUT zaagbanden.

AROCUT zaagbanden staan voor een zeer hoge kwaliteit. De producent hecht veel waarde aan innovatie en service, dit is één van de redenen waarom Posthumus voor dit merk heeft gekozen. De AROCUT zaagbanden hebben door de unieke tandzetting minder vibraties, een lange levensduur en een uitstekend zaagresultaat. Ook flexibiliteit en levertijd staan centraal bij dit merk. De AROCUT zaagbanden zijn wat ons betreft de beste keuze als het gaat om nieuwe zaagbanden voor uw bandzaag.

AROCUT heeft drie productlijnen in hun standaardprogramma, elk met eigen specifieke verspaningseigenschappen en toepassing:

arocut logo - posthumus
arocut universeel zaag voorbeeld zaagtanden

AROCUT – Universeel

De universele Bi-metaal zaagband is geschikt voor het zagen van buizen, profielen en massief materiaal. De tandpunten van deze zaagbanden zijn gemaakt van een harde staallegering van 8% Kobalt en 10% Molybdeen. De universele zaagbanden van AROCUT zijn het meest geschikt voor bandzagen in een werkplaats en/of productieomgeving.

arocut constructie zaag voorbeeld zaagtanden

AROCUT – Constructie

De constructie zaagband heeft speciale eigenschappen voor het zagen van buizen, kokers, profielen en bundelzagen. Door de tandgeometrie en de tandzetting bezit deze zaagband unieke eigenschappen.

De vorm van de zaagtand kan absoluut robuust worden genoemd. Een dergelijke dikke zaagtand vermindert de kans van het uitbreken van de tand. Daarnaast zorgt de specifieke tandvorm voor uiterst geringe vibraties tijdens het zagen. Hierdoor zaagt de zaag rustig en wordt de standtijd verlengd.

arocut massief zaag voorbeeld zaagtanden

AROCUT – Massief

De Bi-metaal zaagband voor massieve materialen is het topstuk uit de zaagbandenserie. Deze zaagband is geschikt voor het zagen van vol- en dikwandige materialen. Ook moeilijk verspaanbare materialen kunnen met deze zaagband probleemloos worden gezaagd. De zaagprestaties van de AROCUT massief Bi-metaal zaagband zijn erg hoog, mede door de toepassing van stalen tanden uit een legering van 10% Kolbalt en 10% Wolfraam. Deze legering van componenten verhoogt de warmteafvoer en slijtageweerstand.

In onderstaande tabel kunt u zien welke tandsteek nodig is, aan de hand van de lengte van de snede en de dikte van de wand voor de AROCUT zaagbanden.

arocut zaagtabel

Voor meer informatie of het plaatsen van een bestelling neem gerust contact met ons op!