Buigmachine algemeen

Vind de juiste buigmachine bij Posthumus.

Posthumus Machines is leverancier van Ercolina buigmachines en doornbuigmachines. De Italiaanse fabrikant van het merk Ercolina bouwt al sinds 1973 buigmachines voor diverse toepassingen. Het assortiment loopt uiteen van eenvoudige handbediende buigpompen tot CNC gestuurde doornbuigmachines.

Buigmachine overzicht

Klik hier voor het overzicht van de Ercolina buigmachines.

buigmachine ercolina 3d groot

Buigmachine of pijpenbuigmachine

Posthumus levert de standaard buigmachines met een buigcapaciteit tot 76mm. Een aantal modellen is zijn uitgevoerd als portable machine. De maximale capaciteit van de portable buigmachines is 42mm. De grotere uitvoeringen zijn voorzien van wielen en een tilbeugel waardoor de machines toch eenvoudig te verplaatsen zijn. Afhankelijk van het type machine zijn er een aantal besturingen mogelijk. De meest eenvoudige besturing is voor de programmering van 1 hoek. De uitgebreidere besturingen hebben de mogelijkheid voor het programmeren van diverse bochten achter elkaar in 1 programma. Hierbij is de positie van de buigschoen digitaal uitleesbaar. Kenmerkend voor een Ercolina buigmachine is dat de maximale buigcapaciteit wordt opgegeven bij een buigradius van 2 x D voor stalen buis en 3 x D voor RVS in de gaspijp maten.

Doornbuigmachine

Naast de standaard buigmachines levert Posthumus ook doornbuigmachines. Met een doornbuigmachine is het mogelijk om dunwandige buis te buigen met een minimale vervorming in de gebogen bocht. De doornbuigmachine is leverbaar met een eenvoudige besturing voor de programmering van diverse bochten achter elkaar. De CNC gestuurde doornbuigmachines kunnen met diverse besturingen worden uitgevoerd. Van een eenvoudige Siemens besturing voor 3 assen tot een zeer uitgebreide grafische besturing die tot wel 10 assen van de machine kan aansturen.

Werking buigmachine

De Ercolina buigmachine is voorzien van een zeskant waar een buigijzer (buigmal) op geplaatst kan worden. Het buigijzer is voorzien van een meenemer die de te buigen pijp meeneemt. Een buigschoen zorgt ervoor dat de pijp tijdens het buigen goed in het buigijzer gedrukt wordt. Tijdens het buigproces draait het buigijzer en blijft de buigschoen op de vaste positie. Het materiaal wordt als het ware de bocht in getrokken. Het wisselen van de buiggereedschappen gaat zeer eenvoudig en snel.