Freesmachines

Posthumus is importeur van freesmachines van Abene en Arboga. Beide fabrikanten produceren de machines in Zweden. Posthumus levert zowel conventionele als ‘Teach-In’ (automatische) freesmachines. Een Teach-in frees machine leveren we met betrouwbare Heidenhain besturingen. Behalve de standaardbesturing kan er ook gekozen worden voor een meer uitgebreide besturing al naar gelang de wens van de eindgebruiker. De conventionele freesmachine kan af fabriek ook worden voorzien van een Heidenhain digitale uitlezing.

Het nut van een freesmachine

Een freesmachine (of freesbank), is een machine waarmee u met een frees een vorm of profiel kunt frezen uit een stuk materiaal. Freesmachines worden met verschillende frezen ingezet voor het maken van ingewikkelde vormen in diverse materialen. Of u nu staal, aluminium, kunstof of hout wilt bewerken, voor ieder materiaal is er een toepasselijke frees beschikbaar.

Freesmachine Abene

Freesmachines zijn er in vele soorten en maten. Posthumus Machines is gespecialiseerd in het leveren van zowel conventionele freesmachines, als ‘Teach-In’ freesmachines (automatisch). Onze nieuwe freesmachines van Abene worden door onze servicedienst bij u geleverd en geïnstalleerd. Conventionele freesmachines bedient u met de hand. Ze zijn daarom met name geschikt voor eenvoudige freesopdrachten.

Voor meer complexe werkstukken adviseren wij een Teach-In freesmachine. Teach-In, ook wel CNC freesmachines, zijn namelijk computergestuurd bediend. Via de computer stelt u de freesmachine in, waarna deze geautomatiseerd de gewenste vormen of patronen uit uw materiaal freest. Abene heeft een uitgebreid leveringsprogramma in freesmachines. Met behulp van de technische kennis van onze servicedienst leveren en monteren wij uw nieuwe freesmachine werkklaar in uw werkplaats.

abene vhf 320 freesmachine

Freesmachine Arboga

Ook de Arboga freesmachines zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Zo leveren wij handbediende freesmachines, maar ook freesmachines met mechanische automatische voeding.

Boor-freesmachines van Arboga hebben een stabiele tandwielkast met schuinvertande pertinax- en stalen tandwielen. De boorkoppen kunnen 45° naar links en rechts kantelen en zijn in hoogte verstelbaar. De machines zijn in verschillende uitvoeringen te leveren, het is bijvoorbeeld mogelijk om een koelmiddelinstallatie in de ondervoet van de machine te installeren. De kruistafel van de boor-freesmachines is bovendien voorzien van T-sleuven en een koelmiddel afvoer. Ook de machines van Arboga installeert onze service dienst graag bij u op de werkplaats zodat u direct aan de slag kunt.

Arboga A2508U boor- freesmachine

Het reviseren van uw freesmachine

Posthumus biedt tegenwoordig de mogelijkheid uw oude freesmachine volledig te laten reviseren. De revisie vindt plaats in de fabrieken van Abene in Zweden. Het volledige traject vanaf de werkvloer van de klant tot revisie en het weer opnieuw in bedrijf stellen bij de klant kan Posthumus verzorgen. In de afgelopen jaren heeft Abene al vele machines teruggebracht in nieuwstaat. De revisie gebeurt bovendien volledig in de eigen fabrieken van Abene.

De revisie kan onder meer de volgende werkzaamheden bevatten:

 • Uw bestaande frees machine maken we gereed voor vervoer naar de fabriek;
 • De machine wordt in de fabriek volledig gedemonteerd en alle delen worden grondig gereinigd en visueel gecontroleerd;
 • Alle geleidingen worden geslepen en geschraapt volgens de toleranties van een nieuwe machine;
 • Demontage van de tandwielkast, spilmotor, voedingsmotor en de assen, en vervangen van versleten onderdelen;
 • Het vernieuwen van alle schrapers en aandrijfriemen;
 • Demontage en inspectie van de hoofdspil;
 • Het spuiten met twee componenten lak in twee grijze RAL kleuren;
 • Afstellen van alle spieën en geleidingen;
 • Controleren en zo nodig vervangen van de elektrische componenten;
 • Als optie het monteren van pneumatische of hydraulische gereedschapsklemming;
 • Als optie het monteren of vervangen van een digitale uitlezing;
 • Het monteren van een beschermkap met de veiligheden volgens CE-keur;
 • De installatie van een elektrische spindelrem;
 • Het monteren van machineverlichting;
 • Controle op de werking van de machine, inclusief testrapport;
 • Transport van de fabriek naar uw bedrijf;
 • Inbedrijfstelling door onze technische dienst.
voor revisie freesmachine

Voor revisie

na revisie frees machine

Na fabrieks revisie