Heeft uw machine een CE keurmerk?

Let bij de aanschaf van een nieuwe of
gebruikte machine op het CE keurmerk

Bij het afleveren van uw (nieuwe) freesmachine, kolomboormachine of andere metaalbewerkingsmachine ontvangt u van de fabrikant  een CE Conformiteitsverklaring. Een CE Conformiteitsverklaring (ook wel een CE certificaat, EG Verklaring van Overeenstemming of EU Verklaring van Overeenstemming genoemd) is het document waaruit blijkt dat uw machine voldoet aan de huidige wetgeving.

Voldoet uw machine niet aan het CE keurmerk, dan ontvangt u ook geen CE conformiteitsverklaring en heeft u de kans dat bij inspectie uw machine(s) worden afgekeurd. Indien een gebruikte machine niet aan de CE hoeft te voldoen dan moet deze wel voldoen aan de richtlijn veiligheid arbeidsmiddelen. Buiten het feit dat u mogelijk een onveilige machine gebruikt, is het vervelend als u na  inspectie de machine moet aanpassen en tot die tijd niet meer mag gebruiken. Het gevolg hiervan is dat uw productieproces ongewenst wordt verstoord. Ook komt u voor kosten te staan omdat de machine aangepast of vervangen moet worden.

Bij iedere nieuwe metaalbewerkingsmachine die Posthumus levert bij de klant leveren wij een door de fabrikant afgegeven CE certificaat. Door het opstellen en ondertekenen van een CE certificaat neemt de fabrikant en wij de leverancier, de verantwoordelijkheid voor de conformiteit van de machine op ons en zorgen wij dat u vertrouwt met uw machine kan werken.

Bij de levering van een gebruikte machine zorgt Posthumus er voor dat de machine voldoet aan de richtlijn veiligheid arbeidsmiddelen en voorzien is van de benodigde en voorgeschreven veiligheden.

Heeft u momenteel machines staan welke niet zijn voorzien van de nodige veiligheidsmiddelen zoals beschermkappen en/of  een noodstop? Posthumus Machines kan uw machines achteraf voorzien van  veiligheidsmiddelen zodat deze voldoen aan de huidige wetgeving.  Voor een vrijblijvende aanbieding op maat kunt u contact met ons opnemen!

Meer weten over onze freesmachines, kolomboormachines of andere metaalbewerkingsmachines? Neem contact met ons op!

Het Gangboord 6 - 9206 BJ Drachten

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten,
acties, beurzen en andere artikelen.

Inschrijven voor nieuwsbrief