HYDMECH is een toonaangevend fabrikant van halfautomatische- en volautomatische bandzaagmachines voor de metaalverwerkende industrie. Het bedrijf is in 1978 opgericht in Woodstock, Ontario, Canada door een Poolse immigrant en ingenieur; Stan Jasinski. Oorspronkelijk is HYDMECH begonnen als een ingenieursbureau dat gespecialiseerd was in hydraulische- en bosbouwapparatuur, maar omdat Stan Jasinski geen zaag machines kon vinden die aan zijn wensen voldeden, besloot hij deze zelf te ontwikkelen.

Verstekzaag

Met zijn technische kennis ontwikkelde Stan een krachtige bandzaagmachine met verstek mogelijkheid die hoge zaagprestaties leverde. Deze machine trok al snel de aandacht van collega’s en machinehandelaren in de omgeving, wat de focus van het ingenieursbedrijf in 1980 drastisch veranderde. De innovatieve visie van Jansinski zorgde ervoor dat HYDMECH constant bleef ontwikkelen op het gebied van bandzaagmachines, wat geresulteerd heeft in hun grote aanbod halfautomatische- en volautomatische zaag machines voor de metaalbewerking.

HYDMECH is één van de divisieleden van de MEP-Group. Met het hoofdkantoor in Italië en divisieleden in Canada, de VS, Europa en China heeft deze groep het grootste aanbod in oplossingen voor het zagen van metaal. HYDMECH en MEP zijn samen de wereldleiders in zaagtechnologie.

Bandzaagmachines

HYDMECH machines worden in verschillende branches gebruikt, waaronder de luchtvaart en automobiel industrie, olie-industrie, constructie en vele andere hoogwaardige productie-industrieën. Daarom kan dit merk ook niet in ons leveringsprogramma ontbreken. Bovendien geeft HYDMECH aan dat ze voor elk zaagprobleem een oplossing hebben, en deze gedachte sluit volledig aan bij onze visie; in ons leveringsprogramma vindt u altijd de juiste zaag machine voor uw werkzaamheden. De machines van HYDMECH zijn in staat een breed scala aan materialen te zagen, waaronder:

  • Staal;
  • RVS;
  • Messing;
  • Koper;
  • Aluminium;
  • Andere legeringen.

Maar voor ook andere materialen zoals hout, kunststof of rubber zijn er HYDMECH machines beschikbaar.

hydmech zaag machine vw 18

Als importeur kunnen wij alle machines van HYDMECH leveren, ook hebben wij onderdelen van HYDMECH machines op voorraad. Neem contact op voor een passend advies hierover.

HYDMECH series

Het leveringsprogramma van HYDMECH is onderverdeeld in de ranges bandzaagmachines: S-, M-, H- en V-serie. Elke serie met zijn eigen specifieke kenmerken en diverse modellen machines leverbaar.

S-serie:
De HYDMECH S-serie bestaat uit half- en volautomatische, hydraulische, scharnierende bandzaagmachines, de volautomatische machines hebben mogelijkheid om ook halfautomatisch te zagen. In de halfautomatische cyclus is het mogelijk om een snelle enkelvoudige zaagsnede uit te voeren. In deze cyclus worden alle handelingen uitgevoerd door de machine bediener. Verstekzagen is mogelijk tot maximaal 60° links.

De HYDMECH S-serie kenmerkt zich als een productiemachine met universele mogelijkheden voor de meest uiteenlopende zaagwerkzaamheden. De zaag machines zijn zeer solide gebouwd en hebben een gunstige verhouding tussen de kosten per zaagsnede en performance. De S-serie heeft een krachtige motor en tandwielkast, met variabel toerental voor optimaal gemak bij het zagen van verschillende materialen. Deze machines zijn standaard uitgevoerd met een eenvoudig te bedienen besturingskast.

Maximale zaagcapaciteit: van ø 330 tot ø 406 mm.

M-serie:
De HYDMECH M-serie bestaat uit volautomatische, hydraulische, scharnierende productie bandzaagmachines met automatische hoekverdraaiing tot 60° links. Deze robuuste machines zijn uitermate geschikt voor het zagen van zowel vol- als buismateriaal in staal, RVS, en staallegeringen.

Op de machines zit een ergonomisch geplaatst bedieningspaneel aan de rechterzijde van de uitvoertafel. De bedieningsknoppen maken het voor de bedieningsman mogelijk om de machinefuncties volledig handmatig te bedienden, inclusief de noodstoppen. De machines hebben een krachtige motor en tandwielkast met variabel toerental voor optimaal gemak bij het zagen van verschillende materialen. De machines zijn zeer solide gebouwd en hebben een gunstige verhouding tussen de kosten per zaagsnede en prestatie.

Maximale zaagcapaciteit: van ø 406 tot ø 508 mm.

H-serie:
De HYDMECH H-serie bestaat uit volautomatische, hydraulische dubbelkoloms bandzaagmachines met de mogelijkheid om halfautomatisch te zagen. In de halfautomatische cyclus is het mogelijk om een snelle enkele zaagsnede uit te voeren. In deze cyclus worden alle bedieningen uitgevoerd door de machinebediener.

Ook hier is een ergonomisch bedieningspaneel geplaatst op de machine, waarbij de bediener goed overzicht heeft over de machine en het zaagproces. Tevens zijn alle knoppen goed bereikbaar en gemakkelijk te gebruiken.

Maximale zaagcapaciteit: van ø 280 tot ø 1016 mm, plat materiaal zelfs tot 2032 x 1016 mm

V-serie:
De HYDMECH V-serie bestaat uit verticale hydraulische bandzaagmachines. De V-serie bestaat uit halfautomatische en volautomatische zaag machines. Verstekzagen is – afhankelijk van het type machine – mogelijk tot maximaal 2 x 60°.

De V-serie is degelijk en robuust gebouwd waardoor er tijdens het zagen geen trillingen optreden. De zaagbeugel verplaatst zich over zware lineaire geleidingen.

Maximale zaagcapaciteit: van ø 438 tot ø 635 mm