Koelmiddel reiniging

Het regelmatig reinigen en bacterievrij maken van de koelmiddelensystemen is belangrijk voor een lange levensduur van uw machine. Ook begint het koelmiddel vaak na verloop van tijd te stinken door bacteriële verontreiniging en is reinigen of vervangen van het koelmiddel noodzakelijk.

Machinereiniger

Bij het niet tijdig reinigen van de koelmiddelsystemen en/of door het bijvullen met water, kan de concentratie van het koelmiddel sterk veranderen. Dit kan gevolgen hebben voor een juiste werking van de machine en resulteren in slijtage van belangrijke onderdelen. Daarnaast kan er irritatie en huiduitslag optreden bij de bedieners van de machine, wanneer deze draait op verontreinigd koelmiddel.

Het is belangrijk dat:

    • Je regelmatig de kwaliteit van het koelmiddel controleert;
    • Het koelmiddelsysteem regelmatig reinigt;
    • Het koelmiddel vervangt indien nodig.

 

koelmiddel reiniging vieze metaalbewerkingsmachine

Aan de slag met koelmiddel reiniging

Wij adviseren u dan ook om regelmatig de kwaliteit van het koelmiddel te controleren en zo nodig het koelmiddelsysteem te reinigen en het koelmiddel te vervangen. Vooral als uw systeem al lange tijd niet is gereinigd, adviseren wij u om uw machine volledig van koelmiddel te ontdoen en daarna te spoelen met een AROL systeemreiniger. Wanneer u het koelmiddel alleen vervangt kunnen er bacteriën achterblijven in het systeem en zal uw nieuwe koelmiddel snel weer verontreinigen. De machinereiniger zorgt ervoor dat alle aanwezige bacteriën uit het koelsysteem en de leidingen worden verwijderd. Na het spoelen kunt u het systeem weer voorzien van nieuw AROL cool 6 koelmiddel. Dit koelmiddel is een universeel synthetisch koelmiddel met een zeer goede slijtage- en corrosiebescherming. Met dit koelmiddel in uw metaalbewerkingsmachine kunt u weer een hele tijd vooruit.

AROL systeemreiniger

arol systeemreiniger

AROL cool 6 koelmiddel

arol koelsmeermiddel cool 6

Machinesysteem leegpompen

Bij het reinigen kunt u met behulp van een Depureco vloeistofzuiger het machinesysteem leegpompen. Zodoende kunt u de opgepompte vloeistof filteren en ontdoen van olie en spanen om te hergebruiken. De gereinigde vloeistof kunt u met dezelfde vloeistofzuiger weer retour pompen in de machine, hierdoor kunt u het koelmiddel langer gebruiken. Dit levert dan weer een besparing op uw koelmiddelgebruik op, en bovendien veroorzaakt dit minder milieuvervuiling omdat de koelvloeistoffen langer mee gaan. Uiteraard kunt u deze vloeistofzuigers ook gebruiken voor het leegpompen en afvoeren van uw oude koelmiddel.

AROL Koelmiddel

In ons leveringsprogramma hebben wij uiteraard de private label lijn AROL voor koel- en smeermiddelen, daarnaast kunnen wij ook olie-en koelmiddelzuigers van het fabricaat Depureco leveren. Laatstgenoemde fabrikant maakt naast olie-en koelmiddelzuigers ook industriële stofzuigers, vacuümstofzuigers, spanenzuigers en een complete lijn ATEX vacuüm stofzuigers. Posthumus kan u de Depureco machines in diverse uitvoeringen en capaciteiten leveren, neem hiervoor contact met ons op.