Maco zaagmachines

Sinds 1982 worden Maco zaagmachines geproduceerd in Italië.

Maco S.r.l. werd opgericht als producent van cirkelzaagmachines voor het zagen van buismateriaal.
Later werd het programma uitgebreid met bandzaagmachines voor het zagen van staf materiaal en buizen.

De toenemende ervaring in de productie van zaagmachines en verandering van de vraag uit de markt heeft geleid tot een uitgebreid leveringsprogramma van handbediend en halfautomatisch tot complete automatische zaagstraten.

Tegenwoordig produceert Maco systemen met automatische laadmagazijnen. In deze automatische laadmagazijnen worden as-verschuivingen door middel van sterke servomotoren naar de juiste positie gebracht. Het programmeren geschiedt via een NC besturing. Tevens zijn er specifieke machines voor het hoog productief zagen van buizen en volautomatische zaagmachines voor het verstekzagen met programmeerbare hoeken. Daarnaast kan Maco zaagmachines bouwen naar wens en specificaties van de klant.

Bandzaagmachines

Maco produceert een uitgebreide range bandzaagmachines, zowel dubbel kolom als scharnierende machines. Programmeren van de verstekhoeken is mogelijk via het uitgebreide Touch screen bedieningspaneel. Zaagcapaciteit tot ø 400 mm. De Maco bandzaagmachines zijn ook leverbaar met een automatisch laadmagazijn. Hierbij zijn ook diverse opties mogelijk voor de afvoer van het gezaagde materiaal.

Posthumus biedt de volgende bandzaagmachines van Maco aan:

Maco BSS360 AR

Maco BSS 360 AR
De Maco BSS 360 AR volautomatische bandzaagmachine is voorzien van een programmeerbare hoekverdraaiing. Hierdoor is het mogelijk om volautomatisch buizen en profielen af te korten op de juiste lengte en de juiste verstekhoek.

Meer over deze machine >>

Maco BSS 300 R bandzaagmachine
De Maco BSS 300 R bandzaagmachine is een hydraulische volautomatische bandzaagmachine voorzien van een programmeerbare automatische verstekhoek instelling. Hierdoor is het mogelijk om volautomatisch buizen en profielen af te korten op de juiste lengte en de juiste verstekhoek.

Cirkelzaagmachines V- en A- serie

De Maco cirkelzaagmachines uit de V- en A- serie zijn ontworpen voor hoog productief zagen. Bij een aantal typen is het mogelijk om de verstekhoek te programmeren en zo volautomatisch de gewenste lengte met de gewenste verstekhoek te zagen.

Posthumus biedt de volgende circkelzaagmachine van de VK-serie van Maco aan:

Maco VK 370 AR cirkelzaagmachine

Maco VK 370 AR cirkelzaagmachine
De Maco VK 370 AR cirkelzaagmachine is een hydro-pneumatische volautomatische cirkelzaagmachine voorzien van een programmeerbare automatische verstekhoek instelling. Hierdoor is het mogelijk om volautomatisch buizen en profielen af te korten op de juiste lengte en de juiste verstekhoek.

Meer over deze machine >>

Cirkelzaagmachines KS-serie

De Maco KS-serie cirkelzaagmachines zijn leverbaar als halfautomatische zaagmachine en als volautomatische zaagmachine. De KS-serie zaagmachines gebruiken een zaagblad met een diameter van ø 425 mm die van onderuit de tafel omhoog komt. De KS 425 AR heeft tevens een programmeerbare hoekverdraaiing t.b.v. verstekzagen.

Posthumus biedt de volgende circkelzaagmachine van de KS-serie van Maco aan:

 

Maco KS-425 H cirkelzaagmachine
De Maco KS-425 H cirkelzaagmachine is een hydraulische van onder af komende halfautomatische cirkelzaagmachine.