Roccia plaatwalsen

Posthumus levert ook plaatwalsen van het merk Roccia s.r.l.. Dit bedrijf is opgericht door de vader van Gabriele Roccia. Als kind bracht Gabriele Roccia veel tijd door in de platenwals fabriek waar zijn vader en grootvader machines aan het bouwen waren, ze zeggen dan ook dat plaatwalsen in het DNA van Gabriele zit. Door de jaren heen ontwikkelde Roccia s.r.l. met de medewerking van bekende en ervaren experts op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouw verschillende machines. Het bedrijf heeft er altijd naar gestreefd om een ​​dynamische bedrijfsstructuur te bouwen met als belangrijkste doel het leveren van kwaliteit.

Walsen

Gabriele’s filosofie is om het enthousiasme en de innovatie van jonge ingenieurs te benutten, maar tegelijkertijd om aandacht te schenken aan de kennis en ervaring van de oudere leden van het Roccia s.r.l. team: dit brengt een balans in het ontwerpproces. Dit komt dan ook ten goede aan de kwaliteit van de wals machines die Roccia ontwikkelt, waarbij innovatie ook een belangrijk kernwoord is.

In onderstaande video een impressie van de Roccia fabriek:

Innovatieve samenwerking

Roccia s.r.l. heeft een samenwerkingsverband met de Polytechnische Universiteit van TORINO, een resultaat hiervan is de aanvraag van een tweede internationale octrooi. We kunnen dan ook wel stellen dat Roccia een koploper is op het gebied van plaat- en profielwalsmachines. Met een steeds groter wordend bereik van plaat- en profielwalsmachines is Roccia ervan overtuigd dat zij voor alle klantvragen op het gebied van deze bewerkingsmachines een passende oplossing kunnen bieden.

Aanbod walsen en plaat- en profielbuigmachines

Momenteel heeft Posthumus standaard de Roccia HR4W (4 rollen wals) en de Roccia HR3W (3 rollen wals) hydraulische platenwalsen in het leveringsprogramma. Dit zijn plaatwalsen met de zogeheten On-Time technologie, waardoor deze walsmachines 20% minder energie verbruiken. Deze platenwalsen beschikken over  3 of 4 rollen. Verder leveren we Roccia profielwalsen, in vele uitvoeringen en capaciteiten. Zo is er altijd wel een Roccia profielwals / strippenwals die bij u past. Maar ook wanneer u andere wensen heeft als het gaat om een platen-, profiel-  of buizenwals kunnen wij u verder helpen.

Platenwals Roccia HR4W
Platenwals Roccia HR3W

Roccia machines lonen de aanschaf vanwege de hoge kwaliteit en lange levensduur van de machines. Verder geven de Roccia machines weinig geluidsoverlast en staan ze hoog aangeschreven bij veel nationale en internationale bedrijven als het gaat om sectie buigers of spantenwalsen. Neem voor meer informatie of een offerteaanvraag contact met ons op!