Waarom moet ik synthetische koelolie gebruiken?

Goede koelolie is onmisbaar wanneer u wilt dat uw machine lang mee gaat. U heeft hierbij de keuze uit o.a. minerale- en synthetische olie. Wij bevelen het gebruik van synthetische koelolie aan, omdat dit vele voordelen heeft. Hieronder kunt u in het kort lezen waarom het gebruik van synthetische olie beter is dan het gebruik van minerale koelolie in uw machine.

Posthumus levert niet alleen metaalbewerkingsmachines, maar ook verbruiksmaterialen, zoals koel- en smeermiddelen en machine toebehoren zitten in het leveringsprogramma.

Het klopt dat minerale olie goedkoper is dan synthetische olie, maar in dit geval is goedkoop ook duurkoop. Dit heeft te maken met het feit dat minerale koelolie uw machine sneller vervuilt. Door te investeren in synthetische koelolie verlengt u de levensduur van de machine, waar mee u uiteindelijk bespaart.

Voordelen synthetische koelolie

Synthetisch koelmiddel heeft als grote voordeel dat het goed en efficiënt smeert en koelt, hierdoor blijft de machine schoner en soepeler draaien. De olie-afbraak is daarnaast minimaal, wat de levensduur van het koelmiddel verlengt.

Doordat het koelmiddel schoner blijft, is er ook minder kans op schimmel en bacterievorming. Schimmel en bacteriën ontstaan wanneer er bijvoorbeeld te veel lekolie of leibaanolie op het koelmiddel drijft. Doordat er geen zuurstof meer bij de koelemulsie kan komen gaat deze rotten, zodoende ontstaan schadelijke schimmel en bacteriën. Alleen de olie vervangen heeft in dat geval geen zin: om te zorgen dat de schimmel en bacteriën niet terug komen zal de machine gereinigd moeten worden met bacterie- of schimmeldoder. Met schimmel en bacteriën in uw machine bent u dus veel tijd en geld kwijt en het vormt een risico voor de gezondheid van uw werknemers, voorkomen is dan ook beter dan genezen. Kies daarom voor synthetische in plaats van minerale olie!

Onderhoud

Het blijft te allen tijde belangrijk om de koelmiddel inrichting goed bij te houden en regelmatig te controleren, wat voor koelolie u ook gebruikt. Wilt u advies over de beste oplossing voor uw machines? Neem dan contact met ons op!

U kunt ook via onze webshop direct uw smeermiddelen bestellen!