Zaagmachine

Zaagmachines voor metaal en aluminium

De juiste zaagmachine vindt u bij Posthumus Machines.

Posthumus heeft een zeer groot assortiment zaagmachines voor metaal en aluminium. Door een juiste combinatie van diverse importeurschappen is er een juiste zaagmachine voor iedere toepassing. Of het nu gaat om een portable bandzaagmachine of een CNC gestuurde bandzaagmachine, een handbediende cirkelzaagmachine of een volautomatische cirkelzaagmachine, Posthumus heeft de juiste oplossing.

Zaagmachine

Zaagmachine merken

Posthumus is importeur van :
Mep zaagmachines             →  Bekijk het assortiment
HydMech zaagmachines    →  Bekijk het assortiment
Marpol zaagmachines        →  Bekijk het assortiment
Maco zaagmachines           →  Bekijk het assortiment

Type zaagmachine

Posthumus machines levert diverse soorten zaagmachines. Hieronder ziet u een overzicht van de verschillende zaagmachines die wij leveren:

Cirkelzaagmachine of afkortzaagmachine voor metaal

Dit type zaagmachine is leverbaar in een handbediende uitvoering, halfautomatische uitvoering en volautomatische uitvoering.

Aluminiumzaagmachine

Dit type zaagmachine onderscheidt zich ten opzichte van de metaalzaagmachine door het hoge toerental van het zaagblad. De aluminiumzaagmachines zijn leverbaar in een handbediende uitvoering, halfautomatische uitvoering en volautomatische uitvoering.

Bandzaagmachine

Posthumus levert bandzaagmachines in een handbediende uitvoering, halfautomatische uitvoering en volautomatische uitvoering. Tevens zijn er portable bandzaagmachines leverbaar. De zaagcapaciteit loopt van ø 100mm tot meer dan ø 1000mm.

Verticale bandzaagmachine

Posthumus levert de verticale bandzaagmachines van het merk HydMech. Deze machines zijn leverbaar zowel in halfautomatische uitvoering als in volautomatische uitvoering.

Zaagmachine uitvoeringen

  • Handbediend – Alle handelingen geschieden handmatig zoals o.a. het sluiten van de materiaalklem, het doorvoeren van het materiaal en het naar benden bewegen van de zaag.
  • Semi-halfautomatisch – Het materiaal wordt handmatig op de juiste lengte in de klem geplaatst, het materiaal wordt handmatig vastgeklemd, de machine wordt gestart en zakt automatisch door het materiaal. Aan het einde van de zaagsnede stopt de machine en kan de zaag handmatig terug gebracht worden naar de uitgangspositie.
  • Halfautomatisch – Het materiaal wordt handmatig op de juiste lengte in de klem geplaatst. De machine wordt gestart, de materiaalklem klemt het materiaal en de zaag zakt door het materiaal. Aan het einde van de zaagsnede stopt de machine en gaat de zaag terug naar de uitgangspositie. De materiaalklem gaat los en het materiaal kan opnieuw handmatig doorgevoerd worden.
  • Volautomatisch – Na het ingeven van het aantal stuks en de gewenste lengte zal de machine zelf het materiaal op de juiste lengte doorvoeren, klemmen, afzagen en doorvoeren tot het gewenste aantal is bereikt.