Bandschuurmachine

Bandschuurmachines voor de metaalbewerking

Bandschuurmachine

Posthumus Machines levert bandschuurmachines in diverse uitvoeringen. Naast de standaard bandschuurmachine zijn er diverse varianten leverbaar zoals pijpuitslijpers, schijf-slijpmachines en staande bandschuurmachines. De beste machine voor uw wensen vindt u bij Posthumus.

Diverse soorten bandschuurmachines

Posthumus Machines levert de bandschuurmachines voor professioneel gebruik in diverse uitvoeringen. Zo is er de keuze uit diverse breedtes van de schuurband, maar ook in het motorvermogen zijn er diverse mogelijkheden. Wij leveren onze nieuwe bandschuurmachines van het Italiaanse fabricaat Marpol. De Marpol bandschuurmachines onderscheiden zich door een zeer rustige loop van de machine en een minimum aan trillingen. Marpol bereikt dit door de combinatie van goed gebalanceerde wielen en het gebruik van een elektromotor.

Daarnaast heeft de Marpol bandschuurmachine de unieke mogelijkheid om pas achteraf de optionele stofafzuiging te monteren. De standaardmachine is geheel voorbereid op deze optie. Bent u benieuwd naar ons leveringsprogramma? Klik hier voor een overzicht van de bandschuurmachines.

Het principe van een bandschuurmachine

Een bandschuurmachine is meestal voorzien van twee rollen. De rol die aangedreven wordt door de elektromotor wordt ook wel het aandrijfwiel genoemd. De rol die meeloopt wordt ook wel contactrol of looprol genoemd. Welke term wordt gebruikt is uiteindelijk afhankelijk van de constructie van de machine. Als de rol wordt gebruikt om op te slijpen dan wordt de rol een contactrol genoemd. De schuurband wordt door het aandrijfwiel aangedreven en loopt met hoge snelheid rond. Het slijpen gebeurt meestal op de contactrol. De contactrol is meestal bekleed met een rubber laag en is daarnaast voorzien van groeven. Voor vlakslijpen is er vaak de mogelijkheid om op het vlakke deel van de machine een beschermkap te verwijderen zodat er een lang en vlak slijpgedeelte ontstaat.

Standaarduitrusting en het CE-keur

Onze bandschuurmachines zijn voorzien van een CE-keur. Het CE-keur geeft aan dat de machine voldoet aan de veiligheidsregels die binnen de EU voor deze machines gelden. De aanwezigheid van een degelijke schakelaar en onderspanningsbeveiliging voorkomen bijvoorbeeld het ongewild starten van de machine. Naast het CE-keur en de veiligheidseisen kennen onze bandschuurmachines nog een aantal eigenschappen. Onze bandschuurmachines worden standaard namelijk uitgevoerd met onder meer:

  • Lexan beschermglas;
  • Opvangbak aan de voorzijde;
  • Snelspaninrichting voor de schuurband;
  • Vlakslijp mogelijkheid;
  • Krachtige electromotor 3kW (4kW optioneel);
  • Voorbereiding voor het monteren van een stofafzuiging.

Een bandschuurmachine kopen

Bij Posthumus Machines bent u aan het juiste adres voor de aanschaf van een bandschuurmachine. Wij adviseren u graag over de bandschuurmachine die goed bij uw wensen past. Neem gerust eens contact met ons op voor het maken van een afspraak of stel uw vragen telefonisch. Wij zijn op werkdagen zijn wij zowel telefonisch bereikbaar op 0512 – 515 300, als per e-mail.

Wist u dat u ook bij ons terecht kunt voor service en onderhoud van uw machines? Lees hier meer informatie of plan een afspraak in.