Bandschuurmachines voor de metaalbewerking

Posthumus Machines levert bandschuurmachines in diverse uitvoeringen. Naast de standaard bandschuurmachine zijn er diverse varianten leverbaar zoals: Pijpuitslijpers, schijf-slijpmachines en staande bandschuurmachines. De beste machine voor metaal vindt u bij Posthumus.

Diverse soorten bandschuurmachines

Posthumus Machines levert de bandschuurmachines voor professioneel gebruik in diverse uitvoeringen. Allereerst is er de keuze uit diverse breedtes van de schuurband. Daarnaast zijn er in het motorvermogen diverse mogelijkheden. Wij leveren onze nieuwe bandschuurmachines van Marpol, Arboga en Arogrinder.

marpol bandschuurmachine

Het principe van een bandschuurmachine

Een bandschuurmachine is meestal voorzien van twee rollen. De rol die aangedreven wordt door de elektromotor noemen we ook wel het aandrijfwiel. De rol die meeloopt noemen we ook wel contactrol of looprol. Welke term men gebruikt is uiteindelijk afhankelijk van de constructie van de machine. Als de rol wordt gebruikt om op te slijpen dan wordt de rol een contactrol genoemd. De schuurband wordt door het aandrijfwiel aangedreven en loopt met hoge snelheid rond. Het slijpen gebeurt meestal op de contactrol. De contactrol is meestal bekleed met een rubber laag en is daarnaast voorzien van groeven. Voor vlakslijpen is er bovendien vaak de mogelijkheid om op het vlakke deel van de machine een beschermkap te verwijderen. Zo ontstaat er een lang en vlak slijpgedeelte.

Standaarduitrusting en het CE-keur

Onze metaal bandschuurmachines zijn voorzien van een CE-keur. Het CE-keur geeft aan dat de machine voldoet aan de veiligheidsregels die binnen de EU voor deze machines gelden. De aanwezigheid van een degelijke schakelaar en onderspanningsbeveiliging voorkomen bijvoorbeeld het ongewild starten van de machine. Naast het CE-keur en de veiligheidseisen kennen onze bandschuurmachines nog een aantal eigenschappen. Onze bandschuurmachines zijn namelijk uitgevoerd met onder meer:

  • Lexan beschermglas;
  • Opvangbak aan de voorzijde;
  • Snelspaninrichting voor de schuurband;
  • Vlakslijp mogelijkheid;
  • Krachtige electromotor;
  • Voorbereiding voor het monteren van een stofafzuiging.

Een bandschuurmachine kopen

Bij Posthumus Machines bent u aan het juiste adres voor de aanschaf van een metaal bandschuurmachine. Wij adviseren u graag over de bandschuurmachine die goed bij uw wensen past. Neem gerust eens contact met ons op!