Service & Onderhoud

U kunt op meerdere wijzen contact opnemen met onze service afdeling.

Op alle manieren zorgen wij voor een snelle en correcte opvolging van uw servicebehoefte.

Indien het niet urgent is kunt u hier een terugbelverzoek achter laten.  Er zal op werkdagen binnen 24 uur contact met u worden opgenomen.

  Machine reparatieservice en onderhoud

  Bij Posthumus weten we als geen ander dat stilstand van een machine tot onacceptabel productieverlies kan leiden. Met een eigen servicedienst met goed opgeleide monteurs kunnen we veelal de stilstand van een machine bij storing tot een minimum beperken. Ons team van monteurs is gespecialiseerd in service en machine onderhoud. Omdat Posthumus meer dan 10.000 machine onderdelen op voorraad heeft, kunnen wij snel overgaan tot een reparatie van de machine. Zo kunt u weer snel uw werkzaamheden hervatten.

  Machine onderhoud

  Om stilstand van uw machines door storingen zoveel mogelijk te beperken, adviseren we eens per jaar preventief onderhoud aan uw machinepark te laten uitvoeren. Met behulp van een geautomatiseerd plansysteem kunnen we u tijdig op de hoogte brengen van het naderende onderhoud en kan per machine verslag gedaan worden van werkzaamheden en kosten.

  Iedere machine moet aan alle eisen voldoen. Deze eisen zijn vastgesteld in de (Bijzondere) Richtlijn arbeidsmiddelen. Deze Richtlijn arbeidsmiddelen is van toepassing op alle arbeidsmiddelen. De Machinerichtlijn is van toepassing op alle machines die na 1995 nieuw verkocht zijn en hieraan is de CE-markering verbonden.

  Enkele belangrijke punten uit de richtlijn arbeidsmiddelen die wij voor u kunnen toetsen en uitvoeren zijn:

  2.1 De besturingssystemen van een arbeidsmiddel die van invloed zijn op de veiligheid, moeten duidelijk zichtbaar en herkenbaar zijn en waar nodig op passende wijze zijn gemerkt.
  2.3. Elk arbeidsmiddel moet zijn voorzien van een besturingssysteem waarmee het op veilige wijze volledig kan worden stopgezet.
  2.8. Wanneer bij bewegende delen van een arbeidsmiddel het risico bestaat van mechanisch contact waardoor zich ongelukken zouden kunnen voordoen, moeten zij zijn uitgerust met schermen of inrichtingen waarmee de toegang tot de gevaarlijke zones wordt verhinderd of de bewegingen van gevaarlijke delen worden stilgezet voordat de gevaarlijke zones worden bereikt.
  2.13. Bij arbeidsmiddelen horende onderhoudsboekjes dienen consequent te worden bijgehouden.
  2.15. Arbeidsmiddelen moeten zijn voorzien van de waarschuwingen en signaleringen die noodzakelijk zijn voor de veiligheid van de werknemers.
  2.19. Elk arbeidsmiddel moet de blootgestelde werknemers op passende wijze beschermen tegen het gevaar van rechtstreeks of indirect contact met elektriciteit.

  Machine verhuizing

  Een verhuizing van een metaalbewerkingsmachine heeft veel voeten in de aarde. Het gewicht en het herinstalleren van de machines vereisen extra aandacht en speciaal vervoer. Of het gaat om een kleine interne verhuizing van uw machine(s) of om een complete verhuizing van uw machinepark naar een ander pand, Posthumus kan u deze zorg uit handen nemen. Informeer naar de vele mogelijkheden.

  Onderhoudsmonteurs en servicemonteurs

  Al onze monteurs worden regelmatig geschoold bij en door de fabrikanten van onze machines. Op die manier blijft hun kennis up to date en kunnen zij de beste service bieden als het gaat om uw machines. Tevens zijn al onze monteurs VCA-gecertificeerd en beschikken zij over het beste gereedschap voor elke service en onderhoud.

  Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn op het gebied van service en onderhoud? Neem dan gerust contact met ons op!