Draaibank metaal

Bent u op zoek naar een professionele draaibank voor metaal? Posthumus Machines heeft diverse soorten draaibanken voor uw toepassing, van diverse draaibank merken.

Posthumus Machines en Revisie BV is importeur van Momac en Nardini draaibanken. Deze Italiaanse draaibanken zijn leverbaar in Conventioneel als Teach-in uitvoering. De draaibanken zijn bijzonder geschikt voor het draaien van metaal. Onze draaibanken hebben bovendien een maximale draai diameter van 330 mm t/m 1.000 mm en centerlengte van 750 mm t/m 5.000 mm. Bent u op zoek naar een specifieke metaal draaibank? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Nardini produceert een volledige lijn conventionele draaibanken van uitstekende kwaliteit en geschikt voor veel toepassingen. De machines zijn leverbaar in draaidiameters van Ø350 mm tot Ø 1300 mm en centerlengtes vanaf 500 mm tot 10.000 mm. De Nardini draaibanken voldoen bovendien aan alle eisen op het gebied van CE en machine veiligheid.

Draaibank merken en varianten

Bent u op zoek naar een conventionele draaibank of een teach-in draaibank? Dan bent u bij Posthumus Machines aan het juiste adres! Wij hebben een behoorlijk aantal in ons assortiment en helpen u graag bij het zoeken van de juiste draaibank. Zo hebben wij diverse draaibank merken, waaronder Nardini en Momac.

Draaibank metaal. Draaibank merk: momac
Draaibank merken: Nardini Mascote MS-175 (draaibank metaal)

Conventionele Draaibank

Een conventionele draaibank is een machine die uitsluitend handmatig bediend wordt. U kunt hierbij gebruik maken van automatische voedingen op de langs- en dwars verplaatsingen. Voor het opspannen van materialen kunt u kiezen voor een 3-klauwplaat of een 4-klauwplaat. Deze kunnen zelf centrerend of onafhankelijk uitgevoerd zijn. Ook is het mogelijk om tussen centers te draaien. Op de handwielen voor de verplaatsing van de langs- en dwarssledes is middels een nonius de verplaatsing nauwkeurig af te lezen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een digitaal meetsysteem te gebruiken, hiermee verkleint u de kans op afleesfouten. Wij kunnen uw draaibank direct leveren met dit systeem of dit kan achteraf op bestaande machines opgebouwd worden. Voor een achteraf gemonteerd digitaal systeem maakt Posthumus meestal gebruik van de merken Mitutoyo en Sony.

Teach-in Draaibank

Teach-in draaibanken zijn computer gestuurde draaibanken welke geschikt zijn voor de productie van kleine series of voor gecompliceerde producten welke met een conventionele machine niet of zeer moeilijk te maken zijn. Onze Teach-in draaibanken zijn voorzien van een relatief eenvoudige besturing. Posthumus levert vaak een Fagor besturing. In de besturing zijn er diverse contouren mogelijk. Zo kunt u een radius stapsgewijs programmeren. Voor het schroefdraadsnijden wordt vaak gebruik gemaakt van een speciale cyclus. Door gebruik te maken van een nauwkeurige gereedschapshouder behoudt de machine zijn nauwkeurigheid, ook bij wisseling van de draaigereedschappen. Net als bij de conventionele draaibanken kan ook hier een 3-klauwplaat of een 4-klauwplaat voor het opspannen van het product worden toegepast.

Meer weten over onze draaibanken?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.