Draaibank

Draaibank metaal

Bent u op zoek naar een professionele draaibank voor metaal? Posthumus Machines heeft diverse soorten draaibanken voor uw toepassing.

Posthumus is importeur van Momac draaibanken. Deze Italiaanse draaibanken zijn leverbaar in Conventioneel als Teach-in uitvoering. De draaibanken zijn geschikt voor het draaien van metaal. Onze draaibanken hebben een maximale draai diameter van 330 mm t/m 1.000 mm en centerlengte van 750 mm t/m 5.000 mm. Bent u op zoek naar een specifieke draaibank? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Klik hier voor een overzicht van de draaibanken

Draaibank

Draaibank

Bent u op zoek naar een conventionele draaibank of een teach-in draaibank? Dan bent u bij Posthumus Machines aan het juiste adres! Wij hebben een aantal draaibanken op onze website staan, en kunnen u ook helpen bij het zoeken van de juiste draaibank.

Bekijk ons assortiment Momac draaibanken

Conventionele Draaibank

Een conventionele draaibank is een draaibank die uitsluitend handmatig bediend wordt. U kunt hierbij gebruik  maken van automatische voedingen op de langs- en dwars verplaatsingen. Voor het opspannen van materialen kunt u kiezen voor een 3-klauwplaat of een 4-klauwplaat. Deze kunnen zelf centrerend of onafhankelijk uitgevoerd zijn. Het is mogelijk om tussen centers te draaien. Op de handwielen voor de verplaatsing van de langs- en dwarssledes is middels een nonius de verplaatsing nauwkeurig af te lezen. U kunt ervoor kiezen om een digitaal meetsysteem te gebruiken, hiermee verkleint u de kans op afleesfouten. Wij kunnen uw draaibank direct leveren met dit systeem of dit kan achteraf op bestaande machines opgebouwd worden. Voor een achteraf gemonteerd digitaal systeem maakt Posthumus meestal gebruik van de merken Mitutoyo en Sony.

Teach-in Draaibank

Teach-in draaibanken zijn computer gestuurde draaibanken welke geschikt zijn voor de productie van kleine series of voor gecompliceerde producten welke met een conventionele machine niet of zeer moeilijk te maken zijn. Onze Teach-in draaibanken zijn voorzien van een relatief eenvoudige besturing. Posthumus levert vaak een Fagor besturing. In de besturing zijn er diverse contouren mogelijk zo kunt u een radius stapsgewijs programmeren, voor het schroefdraadsnijden wordt vaak gebruik gemaakt van een speciale cyclus. Door gebruik te maken van een nauwkeurige gereedschapshouder behoudt de machine zijn nauwkeurigheid, ook bij wisseling van de draaigereedschappen. Net als bij de conventionele draaibanken kan ook hier een 3-klauwplaat of een 4-klauwplaat voor het opspannen van het product worden toegepast.