Kolomboormachine

De juiste kolomboormachine vindt u bij Posthumus. Posthumus Machines is importeur van een aantal vooraanstaande merken kolomboormachines. Door de juiste combinatie van de diverse merken is er daarom een zeer compleet pakket aan machines leverbaar. Elk merk heeft zijn eigen specifieke kenmerken en eigenschappen waardoor er altijd een juiste kolom boormachine te vinden is voor uw wensen. Bovendien kunnen we veel machines de volgende werkdag al bezorgen, dankzij onze grote eigen voorraad. Een kolomboormachine voor professioneel gebruik vindt u bij Posthumus!

Arodrill kolomboormachine: De AD25-DP 400V kolomboormachine

Merken kolomboormachine professioneel gebruik

Posthumus is importeur van de onderstaande fabrikanten. Omdat wij diverse merken aanbieden kunnen wij onafhankelijk van het merk de beste kolomboormachine voor uw situatie adviseren. De fabrikanten waarmee wij samenwerken worden streng door ons geselecteerd.
Arodrill
Arboga
Adriatica
Rosenfors

– Strands
– Nider
– Solberga
– Bimak
– Syrette

Wat is een kolomboormachine?

Een kolomboormachine is een stationaire machine die vast staat op de grond. De voetplaat van de boormachine die aan de grond wordt vastgezet, kan voorzien zijn van een opspanmogelijkheid met bijvoorbeeld T-sleuven. Hiermee kan een groot werkstuk worden gefixeerd. Over het algemeen is de kolom boormachine voorzien van een tafel welke met een tandheugel in hoogte verstelbaar is. Afhankelijk van de uitvoering is de tafel dan ook in horizontaal vlak draaibaar om de kolom. De kop van de machine kan een vaste positie hebben maar kan ook draaibaar en in hoogte verstelbaar uitgevoerd zijn. Dit is afhankelijk van merk en type machine dat u kiest. Met een kolomboormachine kunt u diverse handelingen uitvoeren, waaronder boren, tappen en verzinken.

Aandrijving kolom boormachine

Globaal zijn er 3 soorten aandrijvingen voor kolomboormachines:

  • V-snaar aandrijving. Door het verleggen van de V-snaar in de diverse groeven in de poelies, bepaalt u het het gewenste toerental.
  • Tandwiel aandrijving. Met een eenvoudige schakeling met 1 of meerdere hendels aan de buitenzijde kiest u eenvoudig en snel een toerental. Schakelen gebeurt tijdens stilstand van de machine.
  • Variatorriem aandrijving. Een brede variatorriem loopt over twee poelies die kunnen variëren in diameter. Het variëren van de diameter gebeurt meestal door middel van een hendel aan de buitenkant van de machine. Door deze wisseling in diameters wordt vervolgens het toerental bepaald. Het variëren van het toerental mag alleen gebeuren tijdens het draaien van de machine.

Boorvoeding

Voor de boorvoeding kunt u kiezen uit een handmatige boorvoeding of een automatische boorvoeding. De automatisch boorvoeding is eventueel nog te onderscheiden in een mechanische bediening of een elektro-magnetische bediening.