Platenwals

Platenwals algemeen

Een handbediende platenwals of een motorische platenwals koopt u bij Posthumus.

Posthumus Machines en Revisie BV beschikt over een zeer ruim assortiment platenwalsen. Van kleine handbediende platenwalsen tot motorische platenwalsen en zelfs CNC gestuurde platenwalsen.

Platenwals

Uitvoering platenwals

Posthumus Machines en Revisie BV levert platenwalsen in diverse uitvoeringen. Iedere platenwals is weer leverbaar met diverse opties. Posthumus is importeur van het Zweedse fabricaat Nosstec. De Nosstec platenwalsen zijn zowel handbediend als gemotoriseerd leverbaar. Een aantal leverbare opties zijn o.a. digitale uitlezing, conus buiginrichting, frequentieregelaar, geharde en geslepen rollen, motorische verstelling van de buigrol etc. etc. Klik hier voor een overzicht van de Nosstec platenwalsen.

Tevens is Posthumus importeur van het Italiaanse fabricaat Roccia.
Roccia produceert platenwalsen met 2, 3 en 4 rollen.
De capaciteiten lopen uiteen van plaatdikten 0,1 mm tot maar liefst 300 mm met een breedte van 50mm tot 8.000 mm.

Naast de standaard platenwalsen maakt Roccia ook “custom made” platenwalsen en bijbehorende walsrollen. Samen met de eindgebruiker wordt een machine ontwikkeld speciaal voor de toepassing van de eindgebruiker.

Voor de besturing kan zowel gekozen worden voor een conventionele (handmatige) bediening van de machine als voor een CNC besturing. Voor de CNC besturingen biedt Roccia 3 mogelijkheden. De door Roccia zelf ontworpen besturingen zijn gebruiksvriendelijk. De layout van de Touch screens zijn duidelijk en overzichtelijk.

Uitrusting platenwals

Alle door Posthumus geleverde platenwalsen voldoen aan de laatste eisen op het gebied van veiligheid en zijn voorzien van een CE-keur. Een aantal standaard veiligheden op de gemotoriseerde platenwalsen zijn o.a. :
– Hoofdschakelaar met nullastbeveiliging
– Schopdraadbeveiliging
– Volledig afgesloten tandwielkasten
– etc. etc.